Steracteur sterartiest

Van 2 november tot 28 december loopt het legendarische showprogramma Steracteur sterartiest weer op Eén. Tanderuis werd door David Cantens gekozen als goed doel!

David zit op de pijnbank!

SMS David naar 6000. Hou David in het programma en steun Tanderuis.

Wil je op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes ivm Steracteur sterartiest?
Volg ons dan op facebook!

Opzet

Peter Van de Veire en Danira Boukhriss nemen de presentatie van de liveshows vakkundig op zich. De jury wordt bevolkt door het toptrio Kristel VerbekeGers Pardoel en Ingeborg. Zij geven hun deskundig advies over de prestaties van de acteurs. Wekelijks mag de jury na alle optredens één steracteur vrijstellen en hem of haar meteen naar de volgende liveshow sturen. Vervolgens is het aan het publiek: zij stemmen via sms op hun favorieten. De twee steracteurs die op het einde van de liveshow het minste stemmen van de kijkers hebben, komen terecht op de pijnbank. De kijkers kunnen de hele week op die twee acteurs stemmen. In de volgende liveshow wordt dan bekend gemaakt welke steracteur mag blijven zingen voor het goede doel, en wie helaas naar huis gaat.

Door zijn of haar favoriete steracteur te steunen met een sms, steunt de kijker ook het goede doel. De steracteurs zingen elk voor een zelfgekozen goed doel van De warmste week van Music for life. Eén zet zo dit jaar nog extra zijn schouders onder De warmste week, want de volledige opbrengst van de sms-voting gaat naar de goede doelen. De winnaar van Steracteur sterartiest krijgt ook nog eens 10.000 euro extra voor zijn of haar goed doel.

David Cantens

david cantens“Mijn grootste schrik is er om als eerste uit te liggen. Dan verdwijn ik voor twee maanden van de aardbol.”

Bij David Cantens is entertainen met de paplepel ingegeven. David speelde op zijn negende al piano en gitaar in rusthuizen, op wijkfeesten, of op de planken bij de plaatselijke toneelvereniging. Vaak was dat samen met zijn vader Walter.

David studeerde drama aan het conservatorium in Gent, en kreeg in die periode al verschillende gastrollen aangeboden in onder andere Spoed en Wittekerke. Daar leerde hij Stan Van Samang kennen, en kon zo Stans eerste muzikale pasjes van dichtbij meemaken. Twee jaar later supporterde hij elke liveshow van Steracteur sterartiest voor zijn vriend en collega Mathias Sercu, die ook won. Zou dat een voorteken zijn?

David speelde rollen in Nieuw TexasBrabançonneDe vijfhoekZone stad en Aspe. Maar wellicht zijn bekendste rol was die in de topreeks Marsman, waarin hij een jongen met autisme speelde. Dat betekende meteen ook Davids grote doorbraak. Samen met Mathias Sercu richtte hij daarnaast ook het theatergezelschap De spelerij op, waarmee ze door Vlaanderen en Nederland touren.

David is bezeten door muziek en hoopt met zijn deelname aan Steracteur sterartiest verder te kunnen bouwen aan een muzikale carrière. Hij heeft met collega’s Stan Van Samang en Mathias Sercu alvast twee goede voorbeelden. 

Wij hebben jou nodig

Steracteur sterartiest biedt Tanderuis een unieke kans om haar werking kenbaar te maken aan een groter publiek. David Cantens zet alvast zijn beste beentje voor, maar ook jij kan ons helpen. 

SMS

Elke donderdagavond van 2 november tot 28 december kan je via sms stemmen op de zangprestatie van David Cantens en zo rechtstreeks Tanderuis steunen! Moedig anderen aan hetzelfde te doen!

Live shows

Kom jij naar de live shows om voor Tanderuis en David Cantens te supporteren? Super! Wij zorgen voor t-shirts en andere gadgets om Tanderuis in de kijker te stellen. Reserveer hier je plaatsje voor de live shows en download het wedstrijdreglement. Neem contact op met info@thuisbegeleidingautisme.be.

Publiciteit

Wil jij een affiche aan je raam hangen? Heb je zin om flyers uit te delen? Zeker als David op de pijnbank zou komen te zetten, hebben wij mensen nodig die sms'jes voor David willen sprokkelen. Neem contact op met info@thuisbegeleidingautisme.be.

Social media

Zit jij op Facebook, Instagram of Twitter? Deel dan berichten met hashtag #steracteur en #tanderuis. Jullie kunnen ook één taggen: Instagram @eenbe – twitter @een

En nu maar supporteren voor David en Tanderuis!